Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Sri Lanka

pil
X

Sri Lanka är ett mycket populärt resmål och på senare år har allt fler fått upp ögonen för detta semesterparadis. Vacker grön natur, härliga sandstränder och livliga gatumarknader borgar för en perfekt semester. Här kan du uppleva en oslagbar kombination av avkopplande strandliv och spännande aktiviteter. Klimatet är mycket behagligt och många anser att Sri Lanka är ett av världens mest bekväma semesteralternativ. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 776979 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Sri Lanka


Det tropiska öriket Sri Lanka är både fängslande och fascinerande. Skönheten är slående och det unika läget utanför södra Indien bidrar till ett behagligt, tropiskt klimat. Varva strandliv med utflykter till vackra sjöar, teplantager, tempel och vattenfall. På Sri Lanka finner du fina, bekväma hotell med utmärkt läge direkt vid stranden. Njut av bad i turkosa laguner, gatumarknader och god mat.

Strand med palmer
Palmkantad, härlig sandstrand.
Populära semesterorter

En av västkustens finaste stränder är Ahungalla och detta område är väldigt omtyckt av familjer och barn. Tänk dock på att det så gott som alltid är vågor på denna sida av ön. Bentota är en orörd, lång strand som ligger vid en lagun. Därigenom är vattnet här relativt klart. Många uppskattar hotellens blandning av kolonial och modern design och här kan du testa olika vattensporter.

Hikkaduwa brukar kallas surfarnas paradis och på denna attraktiva badort kan du sysselsätta dig med snorkling, dykning och beach-partyn. Negombo ligger vid en sandstrand och med sina många hotell liknar nästan en riktig stad. Strax utanför Negombo hittar du även det lugnare resmålet Waikal. Ett av de mer exklusiva områdena är Wadduwa och här hittar du femstjärniga hotell direkt vid stranden.

Vacker kustlinje
Vacker kustlinje med klippor och hav.

Utanför huvudstaden Colombo ligger Mount Lavinia med fina hotell i klassisk kolonialstil. Andra populära resmål med fina stränder är Galle, Kalutara och Marawila. Shoppingen är utmärkt och på Sri Lanka kan du fynda färgglada masker, hantverk och vackra ädelstenar till låga priser. På marknader kan du även frossa i te, nötter och spännande kryddor.

Utflykt i tropiska omgivningar
Klimatet på Sri Lanka är tropiskt och du kommer att slås av hur frodig och grön naturen är. Här finns enorma teplantager, fruktodlingar och djungel med sjöar och vattenfall. Många väljer att kombinera flera resmål för att uppleva så mycket som möjligt. Besök nationalparker med vilda leoparder och elefanter i Habarana, som Yala, och res sedan vidare till den berömda tempelstaden Kandy.

Sigiriya eller Lejonets berg
Rester av palatset Sigiriya - Lejonets berg.

Bland de gröna bergen med terrassodlingar göms buddhisttempel och kryddträdgårdar. Bästa sättet att vidga sina vyer är att följa med på en arrangerad utflykt, eller att hyra en privat chaufför. Vid vattnet pågår ständigt olika aktiviteter och förutom snorkling och dykning vid korallrev med skeppsvrak kan du åka på båtutflykt och valsafari.

Kvinnor på teplantage
På Sri Lanka finns många teplantager.

Ön gömmer många kulturskatter som Den heliga tandens tempel i Kandy och den mäktiga lejonklippan. Vid Adam´s Peak kan du se fotavtryck som sägs tillhöra Buddha, Shiva eller Adam – beroende på vilken religion man förlitar sig på. Välkommen hit du också – för upplevelser för livet!

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten