Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Kuba

pil
X

Västindiens största ö Kuba är ett omtyckt resmål och många reser hit för att ta del av den unika atmosfären. Landet har präglats av revolutionen, men närmar sig numera USA allt mer. På Kuba kan du finna underbara sandstränder, spännande historia och en rik och livsbejakande kultur där människor välkomnar dig med öppna armar. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1095713 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

KubaDet tropiska klimatet, husen i spansk kolonialstil, den fantastiska kubanska rommen och traditionell cigarrtillverkning gör ön mycket speciell. Landet har en lång historia och har inspirerat många. Bland annat levde den världsberömde författaren Ernest Hemingway stora delar av sitt liv på Kuba. Du har fortfarande möjlighet att besöka hans favoritbarer La Bodeguita och Floridita.

Havanna på Kuba
Den berömda staden Havanna.

Kryssning i Karibien

Många väljer att kombinera en längre vistelse vid någon av badorterna Varadero eller Santa Maria del Mar med några dagar i huvudstaden Havanna. På så vis får man ut det bästa av två världar och du kommer garanterat få en upplevelse för livet. Antingen kan du ta dig runt på egen hand, eller resa med någon kryssningsbåt. En kryssning kan verkligen sätta guldkant på semestern och många uppskattar känslan av lyx och utmärkt service. Sök bland alla kryssningar till Kuba på Kryssningar.se!

Musiker på Kuba
Kubansk musik är berömd över hela världen.

Det finns även möjlighet att prova på djuphavsfiske i Mexikanska golfen. På Kubas stränder kan du njuta av sol, bad och olika sportaktiviteter. Maten är något utöver det vanliga och det kreolska köket är berömt över hela världen. Musiken spelar en stor roll i människornas vardag och salsarytmerna kan få vem som helst att vilja svänga på höfterna. Något du absolut inte bör missa är Havanna, med särpräglad atmosfär och ett myllrande gatuliv. Här finns storslagen arkitektur och byggnadsverk som man inte får missa.

Undersköna stränder

Den mycket populära semesterorten Varadero är väl utvecklad och här finner du oslagbart fina hotell och finkorniga, vita korallstränder. Förutom lyxiga All inclusive-hotell kan du se fram emot långa, lata dagar vid vattnet i en familjevänlig miljö. Bor du närmre centrum har du å andra sidan närhet till flera trevliga restauranger, barer och butiker. De finare hotellen erbjuder lyxiga pooler och vissa har unika faciliteter som en egen golfbana. Många erbjuder dessutom aktiviteter, som utflykt med segelbåt eller kajak.

Strand på Kuba
En av Kubas härliga stränder.

Playas del Este är benämningen på ett antal stränder längs kustlinjen från Tarara, närmast Havanna, till Guanabo längst österut. Längs vägen passeras El Megano, Santa Maria del Mar och Boca Ciega och alla stränder har sin egen karaktär. Santa Maria del Mar ligger på bekvämt taxiavstånd från Havanna och är en mycket populär semesterort. Stranden är ljus och vattnet kristallklart och många familjer trivs bra här.

Om du vill se mer av Kubas natur, historia och kultur kan du boka plats på en guidad rundresa. Då får du möjlighet att uppleva genuin kubansk kultur och lära dig mer om detta spännande och kontrastrika land. Besök världsarvsstaden Trinidad på Kubas sydkust. Trinidad grundades 1513 av spanjorerna och blev en betydande handelshamn redan på 1600-talet. De mysiga kvarteren med pittoreska hus lockar många turister och numera är staden ett av öns mest attraktiva besöksmål.

Morro Castle, Havanna
Morro Castle i Havanna, Kuba.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten