Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Costa de Almería

pil
X

I Costa de Almería - Andalusiens soligaste hörn – kan du njuta av sol och bad på långsträckta stränder samtidigt som du har bekvämt avstånd till flera av södra Spaniens mest intressanta kulturskatter. Varva avkopplande strandliv med kulturupplevelser och spännande utflykter till Sierra Nevada och Granada. Regionen är känd för sitt vackra väder och solsäkra klimat och lockar en stor skara hängivna turister varje år. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 776979 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Costa de Almería


Regionens huvudstad Almería brukar beskrivas som Spaniens "Marseille" här finns vissa och likheter. Båda är hamnstäder med arbetarbefolkning, vilket ger en robust och genuin karaktär. Atmosfären är mer vardaglig och erbjuder något annat än rena turistorter. Sevärdheterna ligger ganska koncenterat i ett område nära Ramblan och här hittar du ett kungligt gravkapell, en katedral och en berömd staty föreställande John Lennon.

Kust med hav och klippor
Den vackra kusten bjuder på ett dramatiskt landskap.

Trivsamma semesterorter
I regionen finns många mysiga semesterorter att välja på. Roquetas de Mar har varm, välkomnande atmosfär och en milslång strandpromenad. Almerimar är ett lugnt semesterparadis med golfbana och tjusig marina. Nära Almería ligger semesterpärlan Aguadulce och här finns även Vera, som är en söt liten spansk stad. Nerja och La Manga är också väldigt omtyckta för sitt strandnära läge.

Kustlinje med hav
Vy över Costa de Almerías vackra kustlinje.

Den vackra kusten lockar till svalkande bad längs milslånga stränder och många förundras över hur vacker naturen är i denna del av Spanien. Till stor del beror det på att området förses med vatten från de snöklädda bergen. Klimatet är torrt och hälsosamt och en bit innanför kusten kan man finna Europas enda ökenlandskap, känt från ett antal westernfilmer med Clint Eastwood.

Äventyrlig semester
Bästa tiden för att besöka Costa de Almería är maj till september, med undantag för augusti, då hela Sydeuropa firar semester. Passa på och gå en golfrunda eller åk skidor i Sierra Nevada. Tillbringa kvällen på restaurang eller i någon charmig tapasbar. Sola, bada, ät gott och besök platser från den arabiska epoken. I regionen kan du shoppa keramik, smycken, skor och delikatesser som skinka, ost och olivolja.

Palats vid Alhambra
Det magnifika palatsområdet Alhambra.

Vid kusten finns möjlighet att följa med på dagsutflykter med båt. Ofta ingår både mat och dryck och du ges möjlighet att verkligen få njuta av havet och salta vindar. För den dykintresserade finns här kurser och privatlektioner. Cabo de Gata rymmer en av Spaniens främsta nationalparker och här kan du njuta av unik natur och exotiska fåglar som flamingos.

Rikt kulturellt arv
Granada ligger på andra sidan bergskedjan Sierra Nevada, ungefär sexton mil nordväst om staden Almería, men en resa hit är värd besväret. En bit utanför Granada vilar den imponerande fästningen Alcazaba på en klippa vid havet. På en bergstopp norr om staden ligger även Alhambra och hit arrangeras många utflykter.

Byggnad vid Alhambra
Sirlig arkitektur på byggnad vid Alhambra.

Alhambra är den mest berömda sevärdheten i området och denna imponerande slottsanläggning rymmer många palats och vackra trädgårdar. Alhambra restes på 1200-talet och är ett arv från epoken 711-1494 då denna del av Spanien stod under muslimskt styre. På den tiden var Granada ett mäktigt, eget rike tack vara blomstrande handel och sidenframställning. Den arabiska stilen avspeglas i arkitektur och utsmyckningar och här finns otroliga stuckaturer och mosaiker.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten