Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Mauritius

pil
X

Den vackra, gröna ön Mauritius är ett av världens mest exklusiva resmål. Ön lockar med storslagen natur, fantastisk mat och förföriska sandstränder. Dessutom finns här ett berömt naturreservat där du kan finna såväl dramatiska vattenfall som tropisk djungel. Många väljer att åka hit på bröllopsresa, men öns alla attraktioner lockar till sig turister ur alla kategorier. Oavsett om du vill ha lugn och ro eller mera liv och rörelse finns allt inom bekvämt räckhåll. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1212439 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Mauritius


Det unika läget utanför Afrikas kust bidrar till ett tacksamt klimat. Du kan besöka ön året om och de långa stränderna med 25-gradigt vatten är förstås en upplevelse i sig. Visserligen regnar det ibland, men de korta skurarna upplevs som härligt svalkande. Här kan du snorkla vid korallrev och upptäcka havets alla hemligheter, eller simma i en turkos lagun. Ön erbjuder golfbanor i toppklass och lockar med segelturer och surfingstränder.

Palm vid havet
Fantastiska vyer från Mauritius stränder.

Härliga sandstränder
På Mauritius breder de solvarma, mjuka sandstränderna ut sig och du kan i princip hitta dem runt hela ön. Öns finaste stränder finns i Belle Mare och hit väljer många att resa. Stranden i idylliska Le Morne lockar med härlig sand och en turkos lagun med möjlighet till fin snorkling. Den största badorten heter Grand Baie och här finns både goda shoppingmöjligheter och ett imponerande restaurangutbud.

Härlig sandstrand
Det finns gott om härliga sandstränder.

Söder om huvudstaden Port Louis, på Mauritius västkust ligger den medelstora orten Flic en Flac. Här skyddas stranden av ett långt korallrev, vilket resulterar i en mycket badvänlig miljö utan alltför stora vågor. Trots att ön är ungefär hälften så stor som Gotland finner du många undanskymda ställen med och oaser som tillåter privatliv. Några av de mest populära stränderna är Trou aux Biches, Blue Bay, La Cambuse, Riambel, Tamarin, Belle Mare och Le Morne.

Lyxiga semesterorter
Mauritius är ett av Indiska Oceanens mest exklusiva resmål och här finns många fina hotell att välja på. Här finns unika, privata bungalows som har pålats fast ute i vattnet, villor med strandnära läge och havsutsikt, men även hotellkomplex med exklusiva pooler och spa. På hotellen finns ofta både högklassiga restauranger och barer med utmärkt service vilket förstås sätter guldkant på semestern. Här kan du välja att bo riktigt romantiskt i en lagun, eller vid en mer familjevänlig strand.

Lyxig resort
Högklassig resort på Mauritius.

Mauritius är en rik ö och det märks. Människorna är trevliga och tillmötesgående och trots att här finns flera olika religioner som samsas sida vid sida, råder lugn och harmoni på ön. Förutom sol och bad erbjuds här en mängd aktiviteter. Dykutbildning, ridturer, båtutflykter, segelturer och golfrundor är några exempel. Här anordnas också rundturer och utflykter till sevärda platser på ön, som nationalparken Black River Gorges i söder.

Golfspelare
Många resorts har egna golfbanor man kan spela på.

Upptäck mera
Om du fått nog av att koppla av vid stränderna kan du besöka något av museérna i Port Louis, där du kan lära dig mer om Mauritius franskkoloniala historia. Här kan du även shoppa mode, kryddor och hantverk. I staden finns förstås även en mängd fina restauranger och barer. Vill du lyxa till semestern ytterligare kan du kombinera din vistelse på Mauritius med ett par dagar i det närliggande Dubai, så får du två resor i en. Välkommen hit!

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten