Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Marmaris

pil
X

Den vackra, gamla staden Marmaris är en riktig pärla med förstklassigt läge på den turkiska medelhavskusten. Marinan rankas som en av Medelhavets absolut bästa och här förankrar ett ofantligt antal båtar varje år. Sommartid förvandlas den lilla staden till en internationell turistort och blommar upp. Många besökare trivs så bra att de väljer att återkomma hit år efter år. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1212439 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Marmaris


Här kan du flanera längst den långa stranden eller besöka hamnpromenaden där kaféer, barer och restauranger samsas med färgglada båtar. Denna bargata och Gamla stan är en naturlig mötesplats och här kan man förströ sig i timmar. Sultanen Süleymans medeltida borg Maramis Kalesi vaktar staden och bidrar till att skapa en romantisk och stämningsfull atmosfär.

Marmaris vy
Vy från berg ovanför Marmaris.

Shopping i Gamla stan
Strax norr om marinan Netsel ligger den gamla basaren med utmärkta shoppingmöjligheter. I dess mysiga arkader myllrar det av butiker och här kan du köpa läder, smycken, mattor, kryddor och mycket annat till bra priser. Nära marinan ligger även flera shoppinggator med modebutiker och här kan du köpa både märkeskläder och väskor.

Hamn Marmaris
Mysigt på strandpromenaden / hamnen i Marmaris.

Även om Marmaris inte är någon storstad är den stor nog för att erbjuda allt man kan önska sig. Här finns marknadshandel såväl som butiker och moderna varuhus. Sida vid sida ligger hamburgerkedjor och traditionella turkiska matställen där du kan äta döner, köfte eller rätter med färsk fisk från havet utanför. Nattlivet är imponerande och kvällstid kan du roa dig kungligt på stadens strandpromenad.

Den historiska inramningen och det stora utbudet lockar besökare från hela Europa och Marmaris har en internationell prägel vilket gör det lätt att känna sig som hemma. I staden är det ständigt liv och rörelse och om du vill ha en bekväm och avkopplad semester med mycket inom räckhåll så har du hittat helt rätt.

Vattenparken Marmaris
Roligt för barnen på Marmaris vattenpark.

Aktiviteter och utflykter
Marmaris vackra strand är flera kilometer lång och består av klappersten och grovkornig sand. Runt om finns solstolar utplacerade, men även om stränderna är offentliga så förväntas det att du köper mat på den restaurang som ligger intill. Parasoll får man i regel hyra. Lite utanför staden finns fler mysiga stränder och badvikar och hit kan du ta dig med badbåt, taxi eller hyrbil.

Om vill göra annat än att ligga i solen så finns här alla tänkbara vattensporter och aktiviteter. Och som om inte det vore nog finns här två populära vattenparker. Maramis är också en bra bas för olika utflykter. Med Guletbåtar kan du resa utmed kusten och nå avlägsna vikar dit inga vägar går, eller så kan du åka ut till närliggande öar för ännu mer bad och sol. Det går även att ta färja över till Rhodos.

Hamn
Nere vid Marmaris hamn.

För att uppleva så mycket som möjligt av Marmariskusten använder sig många av hyrbil. Besök andra städer och mindre bergsbyar, antika ruiner och gömda badstränder. Passa på att ta en härlig heldagstur till Pamukkales vita kalkstensklippor eller besök sköldpaddsstranden i Dalyan. Och eftersom du befinner dig i Turkiet får du inte missa möjligheten till ett avkopplande turkiskt bad - så kallat Hamam.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten