Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Kefalonia

pil
X

Den grekiska ön Kefalonia är förförisk med sitt turkosblå, kristallklara vatten, härliga naturstränder och vackra, vita kalkstensklippor. Här möter du landskap och byar så bildsköna att de får dig att tappa andan. Ön är grön och mycket populär bland par och familjer som söker en lite lyxigare semester. För att uppleva ön ordentligt rekommenderar vi att du utrustar dig med karta och hyrbil. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1095713 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Kefalonia


Landskapet har fascinerat besökare genom årtusendena och här kan du uppslukas av böljande berg, vattendrag, droppstensgrottor och underjordiska sjöar. Ta ett svalkande dopp vid Greklands mest fotograferade strand Myrtos och njut av en god lunch i någon av de charmiga byarna Fiskardo och Assos. Här hittar du inhemska viner och en härlig blandning av italiensk och grekisk mat.

Kefalonias hamn
Kefalonias mysiga hamn.

Omtyckta semestermål
I de populära badorterna Lassi och Skala finns trevliga, strandnära hotell. Här kan du även ta del av strandservice och besöka småbutiker och tavernor inom bekvämt avstånd. Mellan huvudstaden Argostoli och Skala ligger byarna Katelios och Lourdas vackert inbäddade bland pinjeträd. Här finns vackra stränder och i Katelios hittar du ett av öns få All inclusive-hotell. Argostoli lockar med en livlig hamnpromenad med utmärkt shopping.

Kefalonias kustline
Vacker grönska vid Kefalonias kustline.

Till den charmiga fiskarbyn Fiskardo anländer seglare i sina fina båtar och många kändisar har florerat här genom åren. Andra omtyckta semesterorter är Karavados, Svoronata, Poros, Sami och Lixouri. Den mest natursköna stranden är Myrtos Beach på nordvästra sidan. Öns östra kust är dramatisk och här finns branta klippor som stupar rakt ner i havet. Den södra kusten är mera badvänlig och kantas av långa och barnvänliga stränder.

Unika naturupplevelser
Kefalonia ligger utanför Greklands västkust och ön är känd för sina unika naturfenomen. Här hittar du droppstensgrottor med stalagmiter och stalaktiter. På Lassi­udden finns ett märkligt hål i marken där havsvatten sugs ner i underjordiska tunnlar som sträcker sig tvärs igenom ön. I Melisani hittar du en underjordisk sjö vars vatten skiftar färg under dagen.

Underjordisk sjö i Mellisani
Besök den underjordiska sjön i Mellisani.

I övrigt är naturen mycket omväxlande. De bördiga dalgångarna har lockat vinodlare i generationer och vi kan rekommendera ett besök på någon lokal vingård. Med lite tur kan du även få en skymt av de vita vildhästar, som lever uppe i bergen. Ön bjuder på vackra stränder och lugn och avslappnad atmosfär, men i huvudorten Argostoli finner du betydligt mer liv och rörelse. Här finns många bra tavernor, barer och trevliga butiker. Det bästa nattlivet hittar du dock i Lassi.

Spännande aktiviteter
Även om det är skönt njuta av sol och bad kan det vara kul med omväxling. Passa på att följa med på någon arrangerad utflykt. Vad sägs om en heldagsutflykt med glasbotten-båt med barbeque, eller en guidad örundtur på Kefalonia? En utflykt med båt till den historiska grannön Ithaka brukar locka många besökare och ibland ingår även en tur till fiskebyn Fiskardo.

Stränder på Kefalonia
Härliga vita stränder som inbjuder till bad.

På Kefalonia kan du prova på dykning, olika vattensporter och ridning. Vill du vara borta i två veckor kan vi rekommendera att först bo en vecka på de södra delarna av ön, för att sedan resa vidare till Assos och Fiskardo längst i norr. På så vis får du uppleva mer av vad ön har att erbjuda.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten