Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till La Palma

pil
X

La Palma kallas La isla bonita vilket betyder ”den vackra ön” och ön anses vara den mest natursköna i hela gruppen Kanarieöarna. Njut av fina vandringsleder i gröna berg, lavastränder och mysiga småstäder. Ön är en annorlunda kanarieö på så vis att den inte har turism som huvudinkomstkälla. Därför är ön relativt oexploaterad och du kan få en skymt av genuint, dagligt liv. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1212439 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

La PalmaLa Palmas kust
Kusten utanför La Palma.

Ön ligger längst ut i nordväst och har ett gynnsamt klimat. På ön odlas bananer och om du åker på utflykt kan köra förbi enorma odlingar, men slås av att här finns relativt få stränder. La Palma kallas även ”den gröna kanarieön” och tempot här är betydligt lugnare än på de närliggande grannöarna. Eftersom ön är en vulkanö är sanden karaktäristiskt svart och stränderna ofta dramatiska.

Den vackra staden Santa Cruz

Huvudorten Santa Cruz de La Palma är rankad som Kanarieöarnas vackraste stad och lockar med mysiga gågator. Här hittar du anrika 1500-talsbyggnader, charmerande kanariska träbalkonger, små torg och historiska sevärdheter. Badstranden omgärdas av ett promenadstråk med palmer och här kan du koppla av och njuta av det lugna tempot. Vid den långa gågatan Calle O’Daly hittar du många butiker och från de trevliga uteserveringarna längs Avenida Marítima har du utsikt över både hav och folkvimmel.

Santa Cruz de Palma.
Huvudorten Santa Cruz de Palma.

En bit utanför Santa Cruz ligger Los Cancajos, som är La Palmas främsta badort. Här finns stränder med mörk lavasand och även om resmålet är populärt så är det inte jättestort. Den längsta stranden heter Puerto Naos och ligger på öns västra sida. Det oskyddade läget ut mot Atlanten ger ofta blåst och höga vågor. Andra omtyckta semestermål är Puerto Naos, Tazacorte och Fuencaliente de la Palma.

Naturskyddat område

Nästan halva ön är naturskyddat område och här kan du uppleva både tallskog och grön och tropisk natur på samma dag. Här finns bananodlingar, olivträd, apelsinodlingar, vinodlingar och avokadoträd. Vid de högst belägna bergsområdena är naturen karg och kal, vilket ger en intressant kontrast. Ett av de mest välbesökta områdena för vandrare är nationalparken kring vulkankratern Taburiente. Denna krater har en omkrets på 28 kilometer och djupet uppskattas till 1 500 meter.

Berg och vacker natur
Natur med dramatiska skiftningar.

På La Palma ligger även ett berömt astronomiskt observatorium. Hit kommer forskare och astrofysiker från hela världen för att studera den klara stjärnhimlen över La Palma. För att inte ljusföroreningar ska förstöra stjärnbilden finns endast gula gatulyktor i byarna och dess ljus är riktat nedåt. Dagtid kan man som turist boka ett guidat besök på den astronomiska anläggningen.

Intressanta utflykter

Förutom vandring längs kraterranden Caldera de Taburiente eller Ruta de los Volcanes (Vulkanleden) där du kan njuta av fantastiska vyer över La Palma och dess omgivande öar, finns här möjlighet att åka på örundtur. Upplev en genuin ekologisk bondemarknad, mysiga byar i kolonialstil och en häpnadsväckande utsikt från öns högsta berg - Los Muchachos.

Strand på La Palma
En av många ljuvliga stränder.

För den mer äventyrlige finns möjlighet att följa med på val- och delfinspaning med båt. Om du inte vill ta dig runt till fots rekommenderas hyrbil och denna kan du med fördel boka hemifrån redan innan avresa. Vägarna är väl utbyggda och i bra skick. Ön passar inte bara naturintresserade, utan alla som vill upptäcka en ny och mycket intressant sida av Kanarieöarna.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten