Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Azorerna

pil
X

Långt ute i Atlanten utanför Portugals kust ligger den vackra ögruppen Azorerna. De vulkaniska öarna har en rik flora och det gröna landskapet är helt magnifikt. Ögruppen tillhör Portugal och har behagligt, subtropiskt klimat året om. Den naturintresserade får dock ut mest av att åka hit i april-oktober. Förutom den rika blomsterprakten finns här ett enastående djurliv. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 776979 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Azorerna


Golfströmmens varma vatten lockar både kaskelottvalar och delfiner och dykvattnen här anses tillhöra världens främsta. Öarna är fortfarande oexploaterade och skönheten är slående. Hotellen håller hög klass men antalet rum är ofta mycket begränsade. Därför är det klokt att boka resan hit i god tid. Njut av bad i havet eller i vulkaniska källor och koppla av till tusen på din semester.

Grönskande, vidsträckt natur
Sagolikt landskap med grönskande natur.

Välkommen till paradiset
Azorerna består av nio vulkanöar och alla har sin unika miljö. Som sista utpost mellan Lissabon och Nordamerika har de präglats av europeiska traditioner och andra kulturer, sedan de upptäcktes år 1427. Öarna är fortfarande något av en smältdegel men samtidigt är det viktigt att här leva i balans med naturen. Många som reser hit liknar upplevelsen vid att återfinna paradiset.

Dramatiska klippor vid kusten
De dramatiska klipporna ger vackra vyer.

Vanligtvis flyger man till huvudön São Miguel, för att sedan resa runt i området. São Miguel erbjuder både fantastisk natur och en stadsmiljö med genuin atmosfär. I den charmiga huvudstaden Ponta Delgada hittar du sevärdheter och här förenas historiska gator med mysiga restauranger, butiker och hotell. I den nybyggda marinan kan man skymta långväga segelbåtar från Amerika och Europa.

Genuint stadsliv
São Miguels huvudstad Ponta Delgada har vackert läge vid öns största hamn och här kan du vandra omkring i timmar bland gamla hus och pittoreska gränder. Njut av god mat och dryck och slå dig ner på en uteservering och insup atmosfären. Människor här är varma och har en välkomnande attityd. Den portugisiska matkulturen är grundstommen i köket och mycket av råvarorna hämtas från havet eller från öarnas lokala fruktodlingar.

Promenadväg på Azorerna
Promenera längs natursköna stigar.

Storslagna naturupplevelser
Fyll semestern med spännande utflykter - till lands eller till havs. Många bokar en vandringsresa, där du under en vecka kan få uppleva naturen på flera olika delar av São Miguel. Här på huvudön finns även två utmärkta golfbanor i naturskön miljö. Vill du uppleva mer kan du följa med på en rundresa till andra öar. De mest populära förutom huvudön São Miguel är São Jorge, Faial och Pico.

På São Miguel kan du bo i Ponta Delgada, Furnas, Villa Franca do Campo eller Capelas. Vid Furnas hittar du den vackra Terra Nostra-parken med varma källor och caldieras. På São Miguels västa sida ligger Eldsjön eller Lagoa do Fogo och Tvillingsjöarna. Här kan du bada i ett varmt vattenfall och låta dig förföras av den otroliga naturen.

Här finns valar, delfiner och hajar
Här kan du se både valar, delfiner och hajar.

Sandstränder är en raritet på Azorerna är det lättare att finna fina klippstränder att sola på. De finaste stränderna hittar du på Santa Maria och här och vid Terceira finns inbyggda havsbassänger som gör det ombonat och tryggt att bada. Vid kusten sjuder vattnet av liv och det är nästan ett måste att åka med på delfin- och valsafari i katamaran. Välkommen hit du också!

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten