Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Mykonos

pil
X

Den exklusiva ön Mykonos har länge lockat jetsets och kändisar från hela världen. Prisnivån är visserligen högre än på andra grekiska öar, men kvaliteten på mat och dryck ligger också på en mycket hög nivå. Under högsäsongen är ön extremt välbesökt och om du vill besöka lite finare restauranger är det klokt att boka bord i förväg. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1212439 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Mykonos


Ön lockar med sagolika sandstränder och Kykladernas bästa vindsurfing. Kombinationen av lugna, sköna stränder och ett livligt nöjesliv är svårslaget och Mykonos är Greklands mest attraktiva ö. Här kan du gå på fest som varar långt in på småtimmarna och på vissa stränder pågår partyt ända tills solen går upp. Men Mykonos har också en annan sida. Här finns små, lugna gränder, torg och mysiga kajer där du kan koppla av.

Vy Mykonos stad
Fin vy över Mykonos stad.

Glamouröst semesterliv
I Mykonos stad kan du njuta av god mat på välkända och populära lyxrestauranger, såväl som mindre tavernor med stor mysfaktor. Eftersom ön omges av vatten är fisk och skaldjur självklara inslag på menyn. Prova gärna grillad bläckfisk eller marinerad sjöborre, som är en lokal specialitet. Många tycker om att beställa in flera gemensamma rätter och dela med övriga som sitter runt bordet.

Mykonos venedig
Lätt att hitta anspelningar till Venedig på Mykonos.

Ön lockar framför allt en yngre och världsvan publik och det finns gott om barer och glittriga, hippa uteställen. Förutom att kändisar flyger hit artister till sina privata fester finns här även utrymme för vanliga resenärer och båtluffare som vill njuta av en glamourös semester. I Mykonos finner du övärldens bästa shopping och i fina boutiquer kan du köpa designkläder, smycken, sandaler, konst och inredning.

Mykonos båtar
Härligt båt & strandliv på Mykonos.

Underbara sandstränder
På Mykonos finns inte mindre än 20 makalösa stränder, så här finns goda möjligheter att finna din egen pärla. De mest familjevänliga är Platis Gialos och vackra Agios Ioannis. Betydligt lyxigare är Psarou och de trendiga och frigjorda partystränderna Super Paradise och Paradise Beach. Den strand som anses vara allra vackrast är Eila beach, på sydkusten. Denna strand nås med badbåt och är inte lika trångbodd som andra stränder på ön.

Mykonos är en liten ö och därför kan du enkelt ta dig runt med hyrbil, moped eller taxibåt. Vill du ha nära till nöjesliv och restauranger kan du med fördel välja att bo inne i Mykonos stad. Är det istället stranden som lockar rekommenderas boende i någon semesterort som Agios Stefanos, Ornos, Platis Gialos eller Paradise.

Historiska sevärdheter
Tre städer grundades på ön redan på 900-talet, när joner kom till Mykonos. Två av dessa blev förstörda i krig mot romarna och idag är de helt förintade. På ön finns ett Arkeologiskt museum med fynd från ön, ett Folklivsmuseum och ett Sjöfartsmuseum, som beskriver Mykonos sjöfartshistoria. Här finns även välbevarade väderkvarnar och typiskt kykladiska byar med likformiga sockerbitshus.
Mykonos väderkvarn
En karaktäristisk väderkvarn på Mykonos.

Från nya eller gamla hamnen kan du ta dig till andra öar i området. Mykonos är en liten ö med ett torrt, kakaobrunt inland och fantasieggande stenformationer. Men klimatet är mycket behagligt och strandlinjen bjuder på enastående utsikt och bjuder in dig till att äta middag eller dricka ett glas vin i solnedgången och lyssna till det kluckande havet.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten