Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Malta

pil
X

Malta, med vackert läge i hjärtat av Medelhavet är ett idealiskt resmål året om. Här bjuds det på varma somrar och milda vintrar i kombination med kristallkart vatten som lockar till bad och lek. Ön har ett historiskt förflutet och här kan du uppleva tusentals år av koncentrerad historia. På Malta går livet i ett behagligt tempo och här kan du verkligen koppla av och njuta av en harmonisk semester. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1212439 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Malta


Med sitt strategiska läge har ögruppen ständigt varit föremål för maktkamper och olika erövrare har genom tiderna lagt beslag på den. Malta är den största av öarna ön och ett kulturellt, kommersiellt och administrativt centrum. På ön arrangeras olika evenemang hela året runt och i juni-september är det ”festa”-säsong med många festligheter.

Kyrka på Malta
Besök både vackra kyrkor och den stora katedralen.

Njut av sol och bad
På Malta kan du välja mellan 5-stjärniga lyxhotell, medelklasshotell och bekväma lägenhetshotell. De finaste stränderna anses ligga på öns nordöstra sida och några av de mest omtyckta semesterorterna är St Julian’s & Sliema, St Pauls Bay och Mellieha. De finaste stränderna anses vara Mellieha Bay, Golden Bay, Gnejna Bay, Paradise Bay och Ghajn Tuffieha och. På södra delen av ön ligger även den vackra sandstranden Pretty Bay.

Pool på Malta
Koppla av vid hotellets lyxiga pool.

Stränderna är kända för att ha kristallklart, turkost vatten och gyllene sand. Här finns goda möjligheter att prova på dykning och olika vattensporter. Här erbjuds även specialaktiviteter för dig som vill lära dig något nytt eller komma i form. De flesta stora hotell har lyxiga hälso- och spaanläggningar och här finns möjlighet att delta i sportaktiviteter, bergsklättring och härliga promenader. Vid vissa stränder kan du hyra segel- eller motorbåt och vattenskidor.

Upptäck öns Kulturskatter
Ett besök i den gamla huvudstaden Mdina är förstås ett måste. Här kan du strosa omkring och njuta av den välbevarade stadsmiljön från medeltiden. Staden har en levande atmosfär och katedralen är dess främsta höjdpunkt. Ön har en rik historia och alla tidsepoker har efterlämnat något. Alla har de efterlämnat något och här finns mycket att upptäcka.

Borg och kanal
Bredvid kanalen vilar ett imponerande byggnadsverk.

Passa på och besök Maltesiska riddarborgar, megalitiska tempel, katakomber och vackra kyrkor. Ön är ganska liten och på kort tid kan du hinna med mycket. Åk på ökryssning med sol och bad, besök historiska sevärdheter och njut av öns krogliv. Avstånden är korta och med hyrbil, buss eller taxi är det enkelt att ta sig runt på ön.

Upplev mer av Medelhavet
Vill du upptäcka mer kan vi rekommendera att även besöka systeröarna Gozo och Comino. Här är tempot näst intill stillastående och avkopplingen är total. Ön Gozo är grön och frodig och här lever många av fiske och jordbruk. Ön är välförsedd med fort och historiska platser, samt ett vidunderligt panorama. Här finns även några av Medelhavets bästa dykplatser.

Klippa vid Maltas kust
Imponerande klippor vid Maltas kust.

Comino är ett paradis för dykare, vindsurfare, snorklare och vandrare. Öns främsta sevärdhet är Blue Lagoon, med blågrönt vatten och vit sand. Malteserna har ett eget språk, som kallas maltesiska, men efter många år av brittiskt styre är engelska också väl vedertaget och det är lätt att göra sig förstådd på ön.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten