Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Formentera-Playa Migjorn

pil
X

Formentera brukar kallas "Medelhavets svar på Karibien" och varför är lätt att förstå. Den lilla ön, som är systerö till Ibiza, är en rofylld oas med karibiskt vita paradisstränder, charmiga byar och romantiska havsklippor. Ön är relativt platt och man kan enkelt ta sig runt med cykel på vindlande stigar. Det turkosblå vattnet och den avkopplade stämningen gör ön till ett av Medelhavets mest populära resmål. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 862852 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Formentera-Playa MigjornFrån Ibiza kan du resa med båt på knappt trettio minuter, men Formentera är ändå som en helt annan värld. Här möts du av en idyllisk och oförstörd plats som inbjuder till lugn och avkoppling. Så fort du kliver iland är både stress och bekymmer som bortblåsta och istället hamnar fokus på öns långsträckta stränder och mysiga byar med trånga gränder.

Ljuvligt semesterparadis

De långa orörda stränderna av ljus finkornig sand är en likhet med Västindien och man kan med rätta kalla Formentera för paradisö. Kusten är otroligt vacker och det turkosblå vattnet har mörkblå undertoner. Stränderna håller mycket hög klass och många anser att flera av dem platsar på listan för Medelhavets finaste.

Hav utanför Formentera
Njut av sol och bad på Formenteras sagolika stränder.

Allra populärast är Illetesstranden och dit beger sig nästan alla dagsturister. Llevantstranden ligger nära och är något lugnare. Här finns också ett särskilt område för nudister. Med ett unikt läge hittar du även den dramatiska Tramuntanastranden, insprängd bland bergsklippor. Migjornstranden är lokalbornas älsklingsstrand och här tillbringar många ledig tid med sol, bad och vattenlek.

Strand på Formentera
Uppskattade stränder för bad och vattensport.

Omtyckta semesterorter

På Formentera finns de flera resmål att välja på. Vid den längsta stranden Playa Migjorn hittar du flera fina resorthotell med god service. Här kan du njuta av skönt strandliv men ändå ha närhet till Sant Francesc med bra butiker och restauranger och butiker. Vid Es Pujols halvmåneformade strand hittar du fina boutiquehotell och i närheten ligger både musikbarer och populära tapasrestauranger.

För att få ut så mycket som möjligt av din semester kan du kombinera en vistelse på Formentera med några dagar på Ibiza. Kontrasten är slående och det ena resmålet förstärker upplevelsen av det andra. Intresset för ögruppen Balearerna har ökat och de senaste åren har charterbolagen satsat på ett bredare utbud. Formentera är till ytan den minsta, men också minst exploaterade ön av dem alla.

Klippor vid Formentera
Dramatisk klippkust utanför Formentera.

Stillhet och avkoppling

Bristen på turistanpassning gör Formentera mycket omtyckt och här är det antagligen lättare än någon annanstans på Balearerna att hitta en egen strandremsa. Ibland kan det vara skönt att komma bort från andra semesterfirare och hitta sin egen lilla oas. Tack vare att ön är så platt är det tacksamt att ta sig fram på cykel, scooter eller moped.

Palmer vid Formentera
Ön Formentera bjuder på härlig natur.

Vi rekommenderar dig at bege dig ut på upptäcktsfärd under en dag eller två. Förutom att du passerar sömniga byar kan du uppleva många av stränderna och svänga förbi öns sydligaste fyr som bjuder på en bedårande utsikt. Här finns även möjlighet att följa med på dykutflykter och riktigt spännande fisketurer. Passa på att besöka ön du också! Välkommen till Formentera.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten