Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Larnaca

pil
X

I Larnaca finner du den perfekta kombinationen av stadsliv, sol och bad. Denna semesterort är Cyperns tredje största stad och här kan du uppleva en levande, cypriotisk miljö med långsträckt strandpromenad, ljuvligt badliv och närhet till många kulturskatter. Cypern har en lång och brokig historia och här finns mycket spännande att upptäcka för den som är kulturintresserad. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 415780 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Larnaca


För att förgylla semestern lite extra kan du följa med på olika utflykter. Dessa kan med fördel bokas hemifrån, redan innan avresa. På så vis försäkrar du dig om att få plats och dessutom har du något att se fram emot. Tillsammans med lokala företag och guider erbjuder resebolagen ett stort urval av olika aktiviteter. Prova allt ifrån båtutflykter till stadsrundturer och jeepsafari.

Hotell vid stranden
Nybyggda hotell med förstklassigt läge.

Blomstrande stadsliv
Stadens eleganta strandpromenad Seafront står i fokus och det är runt denna som det mesta händer. Dess restauranger, trottoarkaféer och tavernor lockar både cyprioter och turister. Dagtid kan du njuta av en kopp kaffe och på kvällen höjs stämningen i barerna. Bakom strandpromenaden ligger den stora huvudgatan och en liten bit bort finner du även stadens äldsta stadsdelar.

Strandpromenad Larnaca
Promenera längs den palmkantade strandpromenaden.

Låt dig förföras av de orientaliska, mysiga kvarteren och shoppa i exklusiva butiker. I staden finns även en stor grönsaksmarknad, där du kan prova på lokala råvaror. Zenon Kitieus är en av Larnacas största shoppinggator och här kan du uppleva genuint folkliv. Här hittar du en salig blandning av guldaffärer, hantverksbutiker, traditionella kläd- och märkesbutiker. Hotellen har ofta attraktivt läge nära både stad och strand och vissa erbjuder All Inclusive.

Härliga badstränder
Stranden är 6 kilometer lång och bitvis kan den vara långgrund, vilket lämpar sig utmärkt för familjer med småbarn. Här finns gott om parasoller, solstolar, kiosker och restauranger och du har möjlighet att prova på dykning, snorkling och olika vattensporter. En bit ute i vattnet finns vågbrytare som gör det säkert att bada även när det blåser och går stora vågor.

Lejonstaty vid stranden
Lejonstaty vaktar strandpromenaden.

Dekhelia Beach och Larnaca Bay är mycket omtyckta av turister och här är det liv och rörelse. En bit bort ligger även Makenziestranden, som är långgrund och passar barnfamiljer ypperligt. I denna del av Larnaca finns det gott om fiskrestauranger, små butiker och pubar. Flygplatsen ligger nära stranden och när man flyger in känns det som att man ska landa direkt i sanden.

Mycket att upptäcka
Om du är kulturhistoriskt intresserad finns här mycket att upptäcka - både i och utanför själva Larnaca. Cyperns historia är lång och dramatisk och med buss, taxi eller hyrbil tar du dig enkelt runt på ön. Gör en dagsutflykt och besök Paphos eller den delade staden Nicosia, som är Cyperns huvudstad. Här anordnas även utflykter med natursköna vyer och besök i vingårdar och charmiga byar. En sådan busstur kan gå genom Limassol, Fassouri, Lofou och vidare till Troodosbergen.

Lazarus kyrka - Larnaca
Den vackra Lazarus-kyrkan.

Det havsnära läget bjuder in till dykning och snorkling. Dessutom kan du åka på längre båtutflykter i katamaran eller segelbåt. En heldag ombord kan ge en härlig naturupplevelse och passar hela familjen. Den som är mer äventyrligt lagd kan få ut mycket nöje av en spännande jeepsafari i Troodosbergen.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten