Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Koh Kho Khao

pil
X

Koh Kho Khao är en thailändsk ö som är ovanligt lugn och genuin. Här möts du av vänliga människor och en avkopplande atmosfär. Ön har inga stora vägar och stränderna är ofta tomma. Detta tillför en dimension som många saknar när de reser till mer turistanpassade semesterorter. På Koh Kho Khao finns både hotell och bekväma bungalows – vissa med högklassig service. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 776979 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Koh Kho Khao


Njut av härliga promenader på den 18 kilometer långa sandstranden och svalka fötterna i vattnet när du känner för. På ön finns få restauranger och det bekvämaste är att äta i hotellets restaurang. Hotellen på öns sydvästra sida har ofta perfekt strandläge och här kan du vila i skuggan av en palm för att sedan ta ett svalkande dopp. På de flesta hotell finns även tillgång till pool.

Strand vid Kho Kho Khao
Upplev Kho Kho Khaos milslånga stränder.

Bo bekvämt på stranden
Om du söker en verkligt skön och avkopplande semesterupplevelse så är Koh Kho Khao ön för dig. Hotellen har bra faciliteter och stränderna lockar till sol och bad. Den dykintresserade kan besöka Similian- och Surinöarna som ligger ett par timmars båtresa bort. Här finns orörd natur, makalösa stränder och kristallklart vatten med mängder av färgglada fiskar.

Bungalow vid stranden
Bo i lyxig bungalow direkt på stranden.

När man ligger i skuggan under casuarina-träden som kantar stranden är det lätt att glömma bort tiden. Här råder ingen brådska utan det finns gott om tid att utforska ön helt i sin egen takt. Om du vill shoppa eller besöka fler restauranger är det till fastlandet du ska bege dig. Longtailbåtar och färjor avgår flera gånger per dag och ner till Khao Lak tar resan en dryg halvtimme, om du färdas med båt och tuk-tuk.

Snorklingsutflykter och naturupplevelser
Ungefär 15 kilometer bort ligger även Takuapa, där du kan uppleva genuin thailändsk stadsmiljö med mycket liv och rörelse. Om du önskar ett ännu större utbud och moderna shoppinggallerior kan det löna sig att åka över till ön Phuket. Här hittar du förstås även några av världens finaste stränder och denna del av Thailand är rena paradiset för snorklare och dykare.

Hav och strand med palm
Njut av härliga stränder och kristallklart hav.

Förutom snorklingsutflykter finns det möjlighet att boka kurser i dykning. Passa gärna på att kombinera flera resmål. Boka gärna in ett par dagar vid någon av de vackra stränderna i Khao Lak och njut av finkornig sand mellan tårna och svala dopp i kristallklart vatten. Här kan du även paddla kanot och utforska den spektakulära naturen i nationalparken Khao Sok.

Stränderna i Thailand är nu renare än någonsin sedan de Thailänska myndigheterna förbjudit kommersiell verksamhet här. Strandkaféer och solstolsuthyrning är därför koncentrerad till områdena runt hotellen. Syftet med förbudet är att bevara naturens skönhet och motverka överexploatering. Här kan du med andra ord finna verkliga drömstränder, som upplevs som helt orörda.

Njut av egenfångad mat
Den fiskeintresserade måsten nästan prova lyckan och om du fångar något kan du få det tillagat senare på kvällen, då fisken tillagas i restaurangens kök. Detta är förstås en oslagbar känsla – att avnjuta en fisk man själv har dragit upp. Maten i Thailand är vanligtvis smakrik och passar våra skandinaviska gommar väl.

Fiskebåtar vid Kho Kho Khao
Charmiga fiskebåtar – åk gärna med på en tur.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten