Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Menorca

pil
X

Den mysiga ön Menorca är en gömd pärla som ofta hamnar i skuggan av den mer välbesökta Mallorca. Men på senare år har fler och fler fått upp ögonen för denna mysiga ö, där rekreation och avkoppling kommer i första rummet. Här råder en behaglig och stillsam atmosfär och många reser hit för att njuta av den oförstörda naturen. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1212439 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Menorca


Storleksmässigt är Menorca som halva Öland och den två mil breda och fem mil långa ön bjuder på stränder, landsbygd och städer på bekvämt avstånd. Mellan 1708 och 1802 koloniserades ön av britterna och detta har förstås satt sina spår. Arkitekturen är unik och som turist är det lätt att förälska sig i de smala gränderna och vackra husen.

Solnedgång i hamnen
Skymning i Menorcas hamn.

Fina badorter
En av de mest kända badorterna är Cala Galdana, som är en skyddad badvik med turkost vatten och vit sand. Här finns en mysig hamn med bra fiskrestauranger. Cala´n Bosch är öns största badort och här finns två långgrunda badvikar och en marina med många restauranger. Cala Santandria är en annan mysig badort, med unikt läge strax söder om staden Ciutadella.

Hamnen i Cuitadella
Besök Cuitadellas vackra hamn.

Punta Prima och Es Canutells är mindre resmål med undersköna stränder och Playa de Fornells har en säregen, hästskoformad vik med fin sandstrand som lämpar sig väl för snorkling. Nästan varje hamn kantas av små restauranger och kvaliteten är hög. Närheten till havet är central och Menorca är särskilt känd för sina goda fiskrätter. Här finns även möjlighet att följa med på båtutflykter och chartrade turer.
Fantastiska stränder

Få öar kan skryta med lika många fantastiska stränder som Menorca. Bland de mest populära hittar vi Cala Galdana, Cala Macarelleta, Cala Mitjana och Cala Macarella. Hela ön omgärdas av hundratals små vikar och här finns goda utsikter att finna en egen oas där man kan njuta av sol och bad. Enklaste sättet att ta sig runt är med hyrbil och sedan vidare till fots på mindre skogsstigar.

Strand på Menorca
Njut av Menorcas härliga stränder.

Mysiga städer och landsbygd
Den brittiska koloniseringen har haft tydlig inverkan på huvudstaden Mahóns arkitektur. Den äldre bebyggelsen ger en känsla av att tiden står stilla och här kan man strosa runt bland vackra hus och trånga gränder. I Mahón finns även en av världens största naturhamnar och här trängs fiskebåtar med segelbåtar och trevliga fiskerestauranger.

Hamn med båtar
Promenera i hamnen och studera båtar.

Den historiska staden Ciutadella som ligger på andra sidan ön var inte alls lika intressant och därför har britterna lämnat den orörd. Stilen är genuint spansk och här hittar du både mysiga torg, vackra kyrkor och pittoreska kullerstensgränder. Ciutadella lockar många besökare och staden får en särskild dragkraft av den omtyckta utomhusmarknaden som arrangeras här på kvällarna.

Upplev mer på semestern
Besök gärna någon av öns magnifika utsiktsplatser - som klipporna vid Cala Pilar eller Cap de Cavalleria. Många väljer att kombinera sin vistelse på Menorca med ett par dagar på den närliggande ön Mallorca. På så vis kan du uppleva kontraster och genom att kombinera flera resmål kan du få ut mer av din semester.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten