Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Kryssningar till hela världen

pil
X

Sök kryssningar över hela världen! Sökmotorn har med de 14 största rederierna och det finns över 25.000 kryssningar att välja bland. Du hittar kryssningar till Karibien, medelhavet samt USA och många fler destinationer. Använd sökformuläret nedan för att hitta din drömkryssning. Ha en trevlig resa! Läs mer

6 anledningar att åka på kryssning
1. Allt i ett

Varför välja mellan en solresa till Kreta, en träningshelg på Palma eller en storstadsweekend i Barcelona när du kan få allt på en och samma gång? När du bokar en kryssning kan du räkna med att du hinner med både tid vid poolen och häftiga äventyr utanför fartyget.


2. Bekvämt

Hur bra låter det inte att ha allt max en fartygslängd bort? Ombord kryssningar hittar du restauranger och barer, shoppingmöjligheter, underhållning, avslappning och mycket mer!


3. Res på natten - utforska på dagen

En kryssningsresa är väl planerad för att du inte ska missa någonting. Kaptenen styr fartyget mot nästa hamn i precis lagom takt så att du får så mycket tid som möjligt att utforska destinationen.


4. Valmöjligheter

På en kryssning finns det alltid något att hitta på - det bästa är att du själv väljer vad du vill göra. Är du inte sugen på att lämna fartyget under dagen, stanna ombord! Vill du hänga med på en guidad sightseeingtur, gör så!


5. Se mer

I stället för att vara kvar på en och samma plats under en vecka eller två erbjuder en kryssning så mycket mer. Här får du besöka flertalet destinationer och upptäcka olika kulturer.


6. Något för alla

En resa med ett kryssningsfartyg är något för alla. Du kan ta med familjen på en barnvänlig resa med pool och roligheter, åka iväg med kompisgänget till paradisöarna i Karibien eller fira jubileum med en temakryssning. Det finns idag mängder av rederier som alla bjuder på olika typer av kryssningar.Så fungerar en kryssning

En kryssning kan vara allt mellan några få dagar till över tre månader. Idag finns kryssningar över i stort sett hela världen; från Östersjön till Karibien.


Incheckning & ombordstigning

När du väl valt din kryssningsresa kommer du några veckor innan avsegling få hemskickat dina biljetter och andra resedokument. Du är själv ansvarig som resenär för att söka eventuella visum och se till att ditt pass är giltigt under resan. Har du inte alla resehandlingar med dig är det stor risk att du inte får följa med ombord.


Vid incheckning får man sedan ett så kallat kryssningskort, vilket både är en nyckel till din hytt och betalningsmedel ombord. På din biljett står information om när du ska gå ombord fartyget. Vid ombordstigning lämnar du ditt bagage, som senare kommer att levereras till din hytt.


Väl ombord

Samtliga nya passagerare ska genomföra en obligatorisk nödsituationsövning. Denna sker samma dag som ombordstigning och består bland annat av att hämta flytväst i hytten och gå till sin utdelade uppsamlingsplats. Därefter är det fritt att njuta av fartygets alla faciliteter.


Beroende på vilket rederi och kryssningsfartyg varierar utbudet ombord, men vanligtvis finns poolområde, flera restauranger och barer, butiker, kasino, gym och bollplaner, barnområde, spa och ett antal scener. De flesta fartyg är helt kontantlösa och betalning sker istället med det kryssningskort som delats ut vid incheckning. Kryssningskortet ska vara kopplat till ett kreditkort, som kommer att debiteras efter resan.


Mat ombord ingår alltid i biljettpriset och varje resenär är välkommen att äta hur mycket man vill. Hos några rederier tillämpas så kallad 'open seating' där det fungerar som en vanlig restaurang och man blir tilldelad bord i mån av plats. Andra rederier använder sig istället utav flera olika sittningar där varje sällskap tilldelas en middagstid. Det är vanligt att det finns flera restauranger ombord; allt från bufféer till finare inrättningar.


Framme vid destination

När fartyget lagt till i en ny hamn är möjligheterna många för dig som resenär. Rederiet anordnar själva utflykter och sightseeingturer av destinationen, vilka är möjliga att köpa ombord. Vill man istället upptäcka platsen på egen hand kan man självklart göra det. Vill man hellre hänga kvar vid poolen på fartyget är det också ett alternativ. Vid avstigning behöver man ta med sig sitt kryssningskort och legitimation. Kryssningskortet registreras när du går av och sedan igen vid ombordstigning. På så sätt har personalen koll på att alla är med när det är dags för avfärd till nästa destination.
Rutter & destinationer

I dag erbjuds allt från kortare kryssningsresor i norra Europa till riktiga långkörare runt hela klotet. Det finns rederier över hela världen och flera tiotusentals rutter att välja bland. De mest populära kryssningsresorna går i Medelhavet och Karibien, men det erbjuds även kryssningar från platser i Oceanien, Asien, Nord- och Sydamerika samt Skandinavien.


Kryssningar i Medelhavet

En kryssning i Medelhavet är en riktig klassiker där du kan välja mellan de livliga storstäderna i väst, stränderna i öst eller en kombination av båda två. Utbudet av Medelhavskryssningar är brett och varierande med allt från kortare varianter till mer omfattande resor. Här tipsar vi om några av våra favoriter i Medelhavet!


1. Västra Medelhavet från Cagliari

En sju nätter lång resa som utgår från Cagliari på Sardinien och stannar till på orter i Spanien, Frankrike och Italien. Upptäck bland annat Spaniens tredje största stad Valencia, franska hamnstaden Marseille och Siciliens historiska huvudstad Palermo.

Resan dag för dag
Dag 1: Cagliari, Sardinien
Dag 2: Mallorca, Spanien
Dag 3: Valencia, Spanien
Dag 4: Marseille, Frankrike
Dag 5: Genoa, Italien
Dag 6: Civitavecchia, Italien
Dag 7: Palermo, Sicilien
Dag 8: Cagliari, Sardinien

Rederi: MSC Cruises
Fartyg: MSC Divina

2. Östra Medelhavet från Civitavecchia

Res med Jewel of the Seas på denna nio nätter långa resa i Östra Medelhavet! Kryssningen startar i Civitavecchia strax norr om Rom och fortsätter sedan till Greklands övärld. Här blir det stopp på favoriter som Kreta, Rhodos och Santorini innan fartyget vänder tillbaka mot Italien.

Resan dag för dag
Dag 1: Civitavecchia, Italien
Dag 2: Till sjöss
Dag 3: Chania, Kreta
Dag 4: Mykonos, Grekland
Dag 5: Rhodos, Grekland
Dag 6: Santorini, Grekland
Dag 7: Aten, Grekland
Dag 8: Till sjöss
Dag 9: Neapel, Italien
Dag 10: Civitavecchia, Italien

Rederi: Royal Caribbean
Fartyg: Jewel of the Seas

3. Östra Medelhavet från Venedig

Denna tre nätter långa kryssning ger dig det bästa av Adriatiska havet. Resan utgår från legendariska Venedig med sina vackra kanaler och fortsätter till charmiga Bari högst upp på Italiens klack. Därefter går färden över till historiska Dubrovnik i Kroatien.

Resan dag för dag

Dag 1: Venedig, Italien
Dag 2: Bari, Italien
Dag 3: Dubrovnik, Kroatien
Dag 4: Venedig, Italien

Rederi: Costa Cruises
Fartyg: Costa Victoria

Kryssningar i Karibien

När man tänker på en kryssning går ofta tankarna till Karibien och det är också här utbudet är allra störst. De flesta kryssningsresor avgår från Florida och du kan välja mellan att besöka västra, östra eller södra Karibien. Gemensamt för alla är att de bjuder på vita paradisstränder, palmer och turkost vatten!

1. Bahamas från Miami

Spendera fyra nätter i Bahamas med Norwegian! Denna kryssning startar i Miami och stannar till i Bahamas huvudstad Nassau, på ön Great Stirrup Cay och går sedan vidare till populära Key West innan fartyget återvänder till Miami igen.

Resan dag för dag
Dag 1: Miami, Florida
Dag 2: Nassau, Bahamas
Dag 3: Great Stirrup Cay, Bahamas
Dag 4: Key West, Florida
Dag 5: Miami, Florida

Rederi: Norwegian
Fartyg: Norwegian Dawn

2. Södra Karibien från Barbados

En resa från paradisö till paradisö! Fartyget lämnar Barbados första dagen och styr kosan mot St. Lucia, St. Kitts, St. Marteen och San Juan på Puerto Rico. Resan går sedan tillbaka mot Barbados med nya stopp på paradisöarna.

Resan dag för dag

Dag 1: Barbados
Dag 2: St. Lucia
Dag 3: St. Kitts
Dag 4: St. Marteen
Dag 5: San Juan, Puerto Rico
Dag 6: St. Thomas
Dag 7: St. Marteen
Dag 8: St. Kitts
Dag 9: St. Lucia
Dag 10: Barbados

Rederi: Carnival
Fartyg: Carnival Fascination

3. Kuba från Miami

En kryssningsresa med fem stopp i Florida och Kuba. Kryssningen tar dig till Key West i sydligaste Florida och vidare till Kubas färgglada huvudstad Havanna, vackra Cienfuegos samt Georgetown på Caymanöarna.

Resan dag för dag

Dag 1: Miami, Florida
Dag 2: Key West, Florida
Dag 3: Havanna, Kuba
Dag 4: Till sjöss
Dag 5: Cienfuegos, Kuba
Dag 6: Georgetown, Caymanöarna
Dag 7: Till sjöss
Dag 8: Miami, Florida

Rederi: Royal Caribbean
Fartyg: Empress of the Seas


Kryssningar i övriga världen

Även om Karibien och Medelhavet är de mest populära kryssningsresorna finns det mängder av andra alternativ där ute. Här tipsar vi om några favoriter i övriga världen!

1. Norra Europa från Köpenhamn

En sju nätter lång kryssningsresa med stopp i Danmark, Tyskland och Norge. Längs med vägen stannar fartyget till i tyska marinstaden Kiel samt Geiranger, Flaam och Stavanger i Norge där man får uppleva de berömda fjordarna.

Resan dag för dag

Dag 1: Köpenhamn, Danmark
Dag 2: Till sjöss
Dag 3: Geiranger, Norge
Dag 4: Flaam, Norge
Dag 5: Stavanger, Norge
Dag 6: Till sjöss
Dag 7: Kiel, Tyskland
Dag 8: Köpenhamn, Danmark

Rederi: MSC Cruises
Fartyg: MSC Meraviglia

2. Kanada & New England från Quebec City

Upptäck Kanada och de nordöstra delarna av USA! Denna kryssningsresa startar i Quebec City och fortsätter till bland annat Charlottetown, Halifax i Nova Scotia samt Portland i Maine innan resan avslutas i Boston.

Resan dag för dag

Dag 1: Quebec City, Kanada
Dag 2: Till sjöss
Dag 3: Charlottetown, Kanada
Dag 4: Sydney, Kanada
Dag 5: Halifax, Nova Scotia
Dag 6: St. John, New Brunswick
Dag 7: Portland, Maine
Dag 8: Boston, Massachusetts

Rederi: Norwegian
Fartyg: Norwegian Gem

3. Från Nya Zeeland till Australien

En kryssningsresa med det bästa av sydöstra Australien och hela Nya Zeeland. Resan startar i Auckland på norra Nya Zeeland och bjuder på hela sju stopp i landet innan färden går vidare mot Tasmanien, Melbourne och slutdestinationen Sydney.

Resan dag för dag

Dag 1: Auckland, Nya Zeeland
Dag 2: Tauranga, Nya Zeeland
Dag 3: Till sjöss
Dag 4: Wellington, Nya Zeeland
Dag 5: Picton, Nya Zeeeland
Dag 6: Akaroa, Nya Zeeland
Dag 7: Dunedin, Nya Zeeland
Dag 8: Fjordland Nationalpark, Nya Zeeland
Dag 9: Till sjöss
Dag 10: Till sjöss
Dag 11: Hobart, Tasmanien
Dag 12: Till sjöss
Dag 13: Melbourne, Australien
Dag 14: Till sjöss
Dag 15: Sydney, Australien

Rederi: Princess Cruises
Fartyg: Ruby Princess
När är det bäst att resa?

Beroende på var du planerar att göra din kryssning rekommenderas att åka vid olika tider på året. Högsäsongen för kryssningar i Karibien är från mitten av december fram till och med april månad medan Medelhavskryssningar är hetast mellan mitten av mars månad fram till och med september. Planerar man en kryssningsresa i de norra delarna av Nordamerika är sommaren det bästa alternativet, likaså gäller kryssningar i Norra Europa. Är man istället intresserad av en kryssningsresa med stopp i Australien och på Nya Zeeland så är högsäsongen mellan oktober-april.

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten