Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Gambia

pil
X

Sedan 1960-talet har Gambia varit en populär charterdestination och många reser hit för att njuta av sol och bad vid de långa, breda stränderna. Hotellen ligger ofta direkt vid stranden och här är det gott om plats att breda ut sig på. Turism är en stor inkomstkälla för landet och därför bemöts turister med en öppen och serviceinriktad attityd. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 1212439 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Gambia


Gambia är ett långsmalt land som omsluts av Senegal. Det unika läget i en dalgång intill Gambiafloden ger ett tropiskt klimat och stränderna är verkligen unika. Den ljusa sanden i kombination med turkosblått vatten och ett särskilt ljus gör området mycket attraktivt för turister. Dessutom är människorna gästvänliga och gör sitt bästa för att du ska trivas under din vistelse.

Strand vid Gambiafloden
Sol och bad vid Gambiaflodens härliga stränder.

Fina baddestinationer
I Gambia finns flera populära baddestinationer med vackra stränder. Kotu och Bijilo är lugna områden som passar dig som önskar lugn och ro. Cape Point passar dig som vill bo med enklare standard. Här finns även gott om shoppingmöjligheter på lokala marknader, där du kan fynda frukt, batiktyger och trähantverk.

Önskar du istället mera liv och rörelse är Senegambia Beach ett bra alternativ – här finns barer, restauranger och nöjen alldeles utanför hotellet. Fajara är främst ett område för rika gambier och här kan du finna riktigt bra restauranger. Vid den klippiga kustlinjen finns flera små sandstränder. Bakau är en äkta gambisk by och är som en labyrint av enkla, oasfalterade vägar.

Palmer i Gambia
Vajande palmer vid stranden svalkar skönt.

Kololi är det mest etablerade turistområdet och här hittar du det största utbudet av barer, restauranger och nattklubbar. Detta område är välbesökt av både lokalbefolkning och turister. Gambias huvudstad Banjul är en av världens minsta och här hittar du landets största marknad – Albert Market – med ett myller av dofter, färger och människor. Här finns också många brittiska kolonihus bevarade.

Avkopplande aktiviteter
Vill du roa dig med aktiviteter efter en lång dag på stranden finns det möjlighet att prova strandtennis, fotboll, ridning och strandvolleyboll. Solnedgången här är något verkligt speciellt och den upplevs förstås bäst vid stranden. Många passar på att varva ner med en drink före middagen och på de flesta hotell råder en lugn atmosfär. Ofta erbjuds någon form av lokal underhållning, som musik eller afrikanska dansuppvisningar.

Krokodil i Gambia
Här kan du se krokodiler och vilda djur.

Spännande rundresor
För att se mer av den afrikanska kulturen och områdets rika djurliv kan du med fördel följa med på en rundresa. Dessa startar ofta i Gambia och går vidare till det exotiska grannlandet Senegal. Ströva genom koloniala, franska kolonier i Senegals huvudstad Dakar och följ med på flodkryssning. På rundresan får du ofta tillfälle att se krokodiler, vackra fåglar och andra vilda djur.

Moské i Senegal
Detalj av moské i grannlandet Senegal.

Några höjdpunkter brukar vara Djoudj nationalpark som är en viktig fristad för sällsynta fågelarter. Gambiafloden är en annan sevärdhet med sin tropiska mangroveskog. Här finns även den fridfylla ön Isle de Goree och den mystiska gamla begravningsplatsen Wassu Stone Circles, med megalistiska cirklar. Isle de Goree och Toubacouta Saloumdeltat är skyddade enligt UNESCO:s världsarvslista.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten