Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Resor till Bodrum

pil
X

Den charmiga kuststaden Bodrum är ett av Turkiets mest populära turistmål. Här finns mycket att upptäcka och förutom mysiga hamnkvarter hittar du här restauranger, shoppinggator, historiska sevärdheter och inbjudande badstränder. Läs mer

Ändra sökning
Sök charterresa
Alla priser per person.
Matchade 0 av
totalt 776979 resor

Vi hittade tyvärr charter resor som matchade dina kriterier :(

Bodrum


Bodrum ligger på den turkiska rivieran och vädret här är mycket behagligt under höst och vår, men under sommarmånaderna är det betydligt varmare. Staden är sammanbygd med staden Gümbet och de är så nära sammanlänkade att det är svårt att skilja dem åt. Till utseendet påminner städerna om Grekland och det kan förklaras genom närheten till den grekiska övärlden.
Bodrum hav
Genomskinligt vackert vatten i Bodrum.

Historiska sevärdheter
Den mest välbesökta sevärdheten i Bodrum är den medeltida riddarborgen St Petrus (Bodrum Kalesi) vid hamninloppet. Dess imponerande murar ger staden en vacker profil och längst upp bjuds man på en fantastisk utsikt. I staden finns även ruinerna efter vad som anses vara ett av antikens sju underverk – mausoleet i Halikarnassos.
Bodrum Castle
Ett av Bodrums måsten: Riddarborgen

Runt om i Bodrum arrangeras guidade turer. Passa gärna på att njuta av en tidig kvällstur så får du lära dig mer om det antika Halikarnassos och tiden under kung Mausollos. Här byggs traditionella turkiska träbåtar Gület och som turist kan du åka med på heldagsturer där du kan njuta av sol och bad. Känn semesterlugnet infinna sig och varva ner ordentligt, medan du avnjuter en kall drink och beundrar Turkiets vackraste kustremsa.

Härligt med sol och bad
På båda sidor om hamnen finns mindre badstränder och 2,5 km bort ligger sandstranden i Gümbet. Hit kan du enkelt ta dig med billiga minibussar, så kallade dolmus, vilka går i skytteltrafik från tidig morgon till sen kväll. Många hotell har byggt egna terrasser vid havet, där gästerna har möjlighet att sola och bada. Dessutom finns ofta ett lyxigt poolområde vid hotellet.

Resort i Bodrum
Det finns gott om lyxiga resorts i Bodrum.

Många turister passar på att åka med badbåt från Bodrums hamn till någon närbelägen badvik. Det finns även möjlighet att åka på dagstur till den grekiska ön Kos. Vill du se lite mer av Bodumhalvön än bara turiststråk kan vi rekommendera en jeepsafari. Då får du besöka genuina turkiska byar, bada vid mysiga stränder och köra off road i bergen.

Det förtrollande landskapet och det turkosblå, skimrande vattnet kan förföra vem som helst. Här erbjuds vindsurfing, dykning och andra vattensporter. Och som om inte havet vore nog finns här även vattenparken Aquapark Dedeman, som är mycket populär bland barnfamiljer.

Bodrums marina
Marinan i Bodrum.

Pulserande nöjesliv
I hamnen, längs strandpromenaden och på de trånga stengatorna i den äldre delen av Bodrum kan du finna de allra mysigaste restaurangerna. Här finns även ett långt stråk med barer och nattklubbar. Bodrum är känd för att vara en riktig nöjesmetropol och här hittar du det spektakulära diskoteket Halikarnas, med plats för 5 000 personer.
I staden finns även ett livligt basarområde och ett antal lyxiga butiker. Den lyxiga atmosfären och de fina omgivningarna gör att staden ofta kallas Turkiets St Tropez. Många passar på att besöka stadens stora guldcenter, där man kan göra riktiga fynd. Här finns även försäljning av skinnvaror och annat hantverk och för att få bästa pris gäller det förstås att pruta så mycket som samvetet tillåter.

Avreseorter

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Restema
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris per person

Resmål

Populära resmål

Spara (0)
Close
Tyck till om sajten