Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

USA ökar säkerheten på flygplatser

Publicerat 2014-11-05 08:33

Nu ökar säkerheten för passagerare från Europa och Asien som ingår i USAs Visa Waiver Program. Det på grund av en ökad orolighet för utländska krigare från Syrien och Irak. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Jnpet (CC BY-SA 3.0)

Nu kräver USA att ett extra elektroniskt formulär ska fyllas i vid inresa i landet av resenärer från länder som ej kräver visum. Länder som berörs är främst europeiska och asiatiska, varav Sverige är ett.

- Departementet för inrikes säkerhet är oroliga över de risker situationen i Syrien och Irak medför, där den ökade instabiliteten har lockat till sig tusentals utländska krigare, varav många från länder inom Visa Waiver Program, säger landets inrikesminister Jeh Johnson i ett uttalande.

För att öka säkerheten på landets flygplatser kommer resenärer nu få svara på ytterligare ett formulär utöver de vanliga ESTA. Frågor som andra namn som används, föräldrarnas namn, personnummer, kontaktinformation, anställningsinformation och födelseort ska besvaras. Målet med formuläret är att upptäcka möjliga hot och misstänkta terrorister.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten