Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Ta med barnvagn på långresan

Publicerat 2021-04-23 09:47

När du ska resa långt med barn är en bra barnvagn en nödvändighet. Om resan sker till ett varmare land som Thailand krävs det att barnet har någonstans att vila i skuggan under varma dagar. Mindre barn orkar inte heller gå längre sträckor och en barnvagn är därför väldigt praktisk att ha med sig.

För den som har med sig flera barn på resan är det enklast och minst utrymmeskrävande att packa med en syskonvagn. Här hittar du bästa syskonvagnen på resan, där du kan jämföra syskonvagnar utifrån din budget och dina behov. När du är på resa i ett varmare land kan funktioner som enkelmanövrerade hjul, ventilerade suffletter och stora förvaringsfack vara faktorer som skapar en trevlig upplevelse.

Komplettera med bärsele

När du är ute på sightseeing är det inte alltid optimalt att ha med sig en otymplig vagn, till exempel om du ska ta en båtresa till en närliggande ö. Då kan det vara bra att ha med sig en bärsele där barnet kan sitta bekvämt samtidigt som du har full koll. Du kan fokusera på den vackra utsikten och slipper jaga efter barnet som sitter nära din mage eller din rygg. Bärselarna på marknaden är idag väldigt flexibla och du kan vända barnet utåt så att det också kan njuta av attraktionerna på resan.

Resa med barn

Många frågar sig om det går bra att ta med den egna barnvagnen ut på långresa. Det beror förstås på hur din nuvarande barnvagn ser ut. Egenskaper som kan underlätta när det gäller en resebarnvagn är flexibilitet och att den går att fälla ihop, vilket gör den enkel att ta med och lägga undan säkert.

Innan ni reser iväg kan barnen behöva vaccineras, för att de inte ska drabbas av sjukdomar när ni är ute på semester. Barnen kan också behöva pass beroende på resmål, vilket betyder att det är bra att hålla koll på om de är giltiga. Barn som är under 12 år har pass som endast är giltiga i tre år. När du är ute med barnvagnen på semesterorten är det viktigt att ställa den i skuggan, för att skydda barnet mot solen som ofta kan vara stark och gassande. En annan nödvändig sak att ta med sig är en generöst tilltagen vattenflaska, då barn ofta blir törstiga efter en kort tid och kan ha svårt att hålla sig hydrerade, vilket kan resultera i uttorkning.

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten