Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Svenskarna längtar till Grekland

Publicerat 2017-02-17 10:54

Grekland är det som gäller om svenskarna får välja. Researrangören TUI kan för åttonde året i följd öka sitt utbud till pärlan vid Medelhavet.

Källa: TUI Bild: Peter Malmrup

Försäljningen av sommarresor hos TUI går på högvarv. Särskilt stor efterfrågan är det på resor till Grekland, som framförallt lockar med öarna Kreta och Rhodos. Hit kan TUI notera en ökning av bokningar på tjugo respektive tio procent jämfört med motsvarande tid i fjol. Det är dock resor till öarna Samos och Korfu som ökat allra mest - och det med otroliga sjuttio samt fyrtio procent.

- Redan förra sommaren såg vi en stor förflyttning från framförallt Turkiet till resmål som Grekland och Spanien, och den trenden tycks fortsätta även denna sommar, där Rhodos och Kreta ligger i topp, säger Leyla Öfwerström, informatör TUI.

Till förra sommaren kunde TUI lansera det nya resmålet Zakynthos samt ett betydligt bredare program på de östra delarna av populära Kreta. Ny destination för i år är regionen Halkidiki, som utgörs av de tre halvöarna Kassandra, Athos och Sithonia och som ligger beläget på fastlandet i norra Grekland. Här väljer du mellan att besöka orterna Nea Moudania, Neos Marmaras, Psakoudia och Sani.

Regionen präglas av kust och många gömda vikar utmärkt för bad och lugna stunder. Området bjuder dessutom på stora stränder, klassiska tavernor och en hel del vattensport. I Halkidiki lyser solen 300 dagar om året och platsen är utmärkt för den aktiva med många vandringsleder och cykelstråk. 

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten