Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Passagerarrekord för Landvetter

Publicerat 2015-01-08 09:17

Under fjolåret slog Göteborg Landvetter Airport rekord i antal passagerare - åter igen.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Andrzej Otrębski (CC BY-SA 3.0)

Sammanlagt reste 5 216 011 personer till och från Landvetter flygplats under 2014, vilket är den högst uppmätta siffran någonsin. Även år 2013 blev det historiskt rekord för flygplatsen, då passagerarantalet uppgick till över fem miljoner för första gången. I och med rekordet 2014, har antalet passagerare ökat med ytterligare fyra procent.

- Att Landvetter slår rekord samma år som Göteborg för första gången passerar fyra miljoner gästnätter på hotellen är ingen tillfällighet. Bra förbindelser med omvärlden går hand i hand med destinationens attraktivitet och tillväxt. Flyget bidrar stort till att Göteborg kan locka internationella möten och turister, säger Göteborg & Co:s VD Camilla Nyman i ett pressmeddelande.

Inrikesflygningarna ökade med fyra procent under året, då totalt 1 369 979 personer reste till och från Landvetter. Även utrikesresorna har ökat med fyra procent mellan åren 2013-2014. Totalt reste 3 846 032 personer utomlands i fjol.

- Behovet att resa utomlands ökar både bland privatresenärer och näringsliv. Vi försöker tillsammans med flygbolagen och andra partners i regionen se till att hålla jämna steg i vårt utbud, berättar Göteborg Landvetter Airports flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren i pressmeddelandet.

- Den växande inrikestrafiken visar hur viktigt det är med en snabb och effektiv tillgänglighet till inte minst Stockholm men också till övriga delar av vårt stora land, fortsätter Ljunggren.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten