Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Militärt maktövertagande i Thailand

Publicerat 2014-05-22 14:41

Vi har tidigare rapporterat om det rådande läget i Thailand och de oroligheter som drabbat landet den senaste tiden. Idag 12:00, svensk tid, meddelade landets arméchef att en sammanslutning av vapengrenschefer och poliser har tagit över makten i Thailand.

Utrikesdepartementet har tidigare uppmanat svenskar som befinner sig på plats i Bangkok eller som är på väg till området att uppta största försiktighet och att undvika platser för demonstrationer samt folksamlingar. Det har vid flera tillfällen skett skott- och bombattentat både inom och utanför Bangkoks gränser. Attentaten förekommer främst under nattetid med har även inträffat dagtid. Både byggnader och demonstranter är möjliga mål. Så sent som idag har det rapporterats om skottlossning på Aksa Road i huvudstaden. Utrikesdepartementet råder fortfarande svenska turister att hålla sig till tidigare uppmaningar. Svenskar på plats uppmanas att följa thailändska medier och myndigheters flöden för uppdatering av det intensiva läget.

Efter maktombytet i landet uppmanar UD alla besökare att beakta största försiktighet fram till det att situationen anses klarare. Från torsdag 22 maj klockan 22:00 till fredag 23 maj klockan 05:00 har det utlysts utgångsförbud över hela landet. Tunnelbana samt Sky Train kommer att sluta gå klockan 21:00.

Flygtrafiken på Suvarnabhumi Airport, Bangkoks internationella flygplats, fortsätter att gå som vanligt. Dock rapporterar UD att kontroller av resehandlingar samt biljetter nu sker vid flygplatsområdets infart. 

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten