Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Inga mer solstolar på Phuket

Publicerat 2014-12-19 14:43

Det har nu klargjorts av Phukets guvernör att solstolar förbjuds på den thailändska öns alla stränder. Det skriver lokaltidningen Phuketwan idag.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Dawn in Phuket (CC BY-SA 3.0)

- Solstolar är förbjudna. Jag har talat med turister: vissa vill ha dem, andra inte. Vissa familjer med unga barn behöver verkligen parasoll, det kommer de att få ha, berättade Phukets guvernör Nisat Jansomwong för lokaltidningen Phuketwan.

- Målet är att Phukets stränder åter igen blir en av världens främsta, menar guvernören.

Parasoller kommer vara tillåtna på stränderna, men endast i särskilda zoner som kommer att utgöra maximalt tio procent av strandytan. Det kommer finnas möjlighet att hyra parasoller i kiosker som alla hör till kooperationen.

Sedan sommaren i år har den thailändska militären genomfört en upprensning av Phukets stränder, med syfte att få bort svartaffärer och behålla strändernas naturliga utseende i största möjliga mån. För att göra så har det förbjudits att hyra ut parasoll och solstolar samt så har alla befintliga fasta konstellationer tagits bort.

Guvernören meddelar att en särskild kommitté kommer att utses av varje kommunfullmäktige på ön som ska ha ansvaret för skötseln och säkerheten på stränderna.

- Det är dessa kommittéer som är ansvariga för att sätta Phukets stränder tillbaka på kartan som några av världens bästa, säger Jansomwong till tidningen.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten