Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Grekland vinner kampen om 2016

Publicerat 2016-01-13 14:09

Kampen om charteråret 2016 förväntas tas hem av Grekland. Det menar researrangören Apollo.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Marc Ryckaert (CC BY-SA 3.0)

Omkring 700 000 svenskar förväntas resa på en charterresa den kommande sommaren. Och likt tidigare år verkar det som att den grekiska ön Kreta är arrangörens absoluta favoritdestination.

- Att det är Kreta som är sommarens stora vinnare är inte så förvånande. Det är ett av svenskarnas allra största favoriter, säger Peter Browall, Sverigechef Apollo, i ett pressmeddelande.

Charteråret kommer att präglas av klassiska resmål vid Medelhavet, koncepthotell, upplevelser och charterlyx spår Apollo. Vilket bekräftar det faktum att svenskarna blir mer och mer medvetna om kvalitet samt att man som resenär värderar upplevelser och upptäckter allt högre.

- I en hektiskt vardag så räcker inte alltid tiden till därför blir semestern i större utsträckning ett tillfälle att utöva sina egna intressen och en möjlighet att uppleva nya saker. Det är en förklaring till uppsvinget av träningsresor som vi sett komma så stort de senaste fem åren. Det förklarar även det ökade intresset för genuina resmål och inte minst med koncepthotell med en tydlig lokal förankring, säger Browall.

Ytterligare trender för sommaren 2016 är kombinationsresor, rundresor, kryssningar, flexibla resor och unika resor.

Populäraste resmålen sommar 2016

1. Kreta

2. Rhodos

3. Turkiet

4. Kroatien

5. Kos

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten