Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Därför använder man kreditkort på resan

Publicerat 2021-06-18 08:55

Resor har under många år varit en av de områdena som har mest förmåner och idag är utbudet både bredare och frikostigare än någonsin. Därför tänkte vi dela ett par matnyttiga tips på hur du maximerar användningen av kreditkort inför och under din nästa utlandsresa.Vi har också bett proffsen på bästakreditkortet.se att lista de bästa resekorten åt oss så att du enkelt kan hitta ett passande kort för din nästa resa.

Observera att du måste boka minst 75% av din resa på ditt kreditkort för att förmånerna ska gälla. Villkoren varierar från kort till kort och vi råder dig att granska dem noggrant innan du ansöker.

  • Reseförsäkringar

För många är den främsta fördelen med kreditkort på resan att kreditgivare erbjuder kompletterande reseförsäkring. Med en del resekort inkluderas även medresenärer som inte bokat sin resa på ditt kort.

Dessa försäkringar är ofta heltäckande och ger kompensation vid sjukdom, skador, stöld, förseningar, med mera.

  • Avbeställningsskydd

Utöver försäkringar erbjuder alla ledande kreditkort avbeställningsskydd för resan och andra evenemang och upplevelser man bokat. I regel kan man utnyttja skyddet vid sjukdomar, förseningar och andra förhinder.

  • Bonuspoäng

Om du ofta reser bör du ha ett kreditkort med bra bonuspoäng för resor. Många av dagens kreditkort är kopplade till SAS Eurobonus och andra flygbolags bonusprogram som ger dig bonusar och rabatterade priser på flygbiljetter och hotellrum.

Vidare bör man välja ett kreditkort med bonusprogram som fungerar utomlands så att du kan samla poäng för alla köp du gör under resan.

  • Valutapåslag

Slutligen vill vi även uppmana våra läsare att försöka hitta ett kreditkort utan valutapåslag, eller åtminstone så lite påslag som möjligt. Ett valutapåslag är en avgift som läggs på alla transaktioner i utländsk valuta. Avgiften tas ut för att skydda kreditgivaren från volatila valutakurser, men det finns idag flera kreditgivare som valt att slopa påslaget.

Hitta det bästa resekortet

Med hjälp av branschexperter har vi satt ihop en topp-tre-lista över de bästa resekorten i Sverige idag. Följer du länken i början av artikeln kan du läsa detaljerade recensioner och jämförelser av korten.

Marginalen Bank Traveller

Marginalen Bank Traveller är “kortet för dig som älskar att resa” med en rad riktigt bra reseförmåner, däribland försäkring och avbeställningsskydd för dig och din familj plus upp till tre medresenärer.

Kortet har en ränta på 16,90%, ett eget bonusprogram och ett valutapåslag på 1,65% vilket är lägre än många andra kreditkort.

Collector Bank Easyliving

Kreditkortet Easyliving från Collector Bank är ett utmärkt resekort som dels är kopplat till SAS Eurobonus och dels erbjuder kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Som pricken över i:et tar Collector Bank inte ut ett valutapåslag för Easyliving-kortet vilket betyder att det är prisvärt att använda utomlands.

Amex Eurobonus Mastercard Classic

American Express är världens största kreditgivare och det bör inte komma som en överraskning att de har ett av de bästa resekorten på marknaden. Förutom alla de klassiska förmånerna som erbjuds med de flesta kort får du en gång om året möjligheten att resa 2 för priset av 1 i Europa.

Dessvärre har kortet ett valutapåslag på 2% och räntan är också ganska hög, varför du måste överväga om det är värt de extra utgifterna.

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten