Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

All Inclusive: bekvämt och barnvänligt

Publicerat 2017-08-15 11:02

Trots en låg status i samhället så kan många svenskar tänka sig att åka på All inclusive-resa. De största anledningarna? Bekvämt och barnvänligt!

Det är en ny Sifo-undersökning utförd på uppdrag av Ticket som visar att över hälften av svenskarna (53 procent) kan tänka sig en All inclusive-resa. Det trots att endast 2 procent av svenska resenärer anser att All inclusive har hög status i samhället.

- Att en semesterresa har hög status är inte en viktig faktor för svenska resenärer. Istället är det sol och värme och kvalitetstid med familjen som värderas högst. Där fyller All inclusive en viktig funktion, när det gäller full avslappning på semestern, berättar Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

De största anledningarna till att många kan tänka sig att åka på en All inclusive-resa är bekvämligheten samt att det är enkelt att resa med barn.

- Maximal avslappning är något som många strävar efter under semestern. Att då resa All inclusive, där man som resenär slipper tänka på att få bord på någon restaurang, göra barnen nöjda eller hålla semesterbudgeten, blir ett enkelt och smidigt sätt att koppla av på, säger Katarina Daniels.

Bekvämligheten lockar framförallt den yngre generationen, vilket 30 procent av de mellan 18-30 år anger som främsta orsak till att boka All inclusive. I de äldre åldrarna är bekvämligheten inte av lika stor betydelse, där endast 19 procent av resenärer i åldrarna 51-65 år uppger det som en anledning.

En annan stor anledning till att svenskar väljer en resa där allt ingår är det faktum att det är "bra för barnen". Framförallt är det resenärer mellan 31-40 år som uppger det som främsta orsak. Andra skäl till att svenskar väljer All inclusive är bättre koll på budgeten, praktiskt för större sällskap och när hotellet ligger avsides från bra restauranger.

1Bekvämlighet24 %
2Bra för barnen7 %
3Boende lång från bra restauranger7 %
4Som tillägg på kryssningar4 %
5Bättre koll på resebudgeten4 %
6Praktiskt vid resor med stora sällskap4 %
7Prisvärt4 %
Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten