Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Världens mest unika hotell

Publicerat 2014-06-17 11:37

Anser du dig själv vara någon som sticker ut och inte riktigt passar in på Svensson-modellen? Då ska du kolla in dessa unika hotell som verkligen utmärker sig och gör semestern minst sagt speciell!


Burj Al Arab, Dubai (Förenade Arabemiraten)

Burj Al Arab kan titulera sig "världens lyxigaste hotell" och kallas även "världens enda 7-stjärniga hotell". Byggnaden är utformad som ett segel, är 321 meter högt och ligger beläget så nära havet man kommer. Hotellet erbjuder endast sviter som varierar i storlek - från 170 kvadratmeter till 780 kvadratmeter.

Världens lyxigaste hotellrum bokar du här: Burj Al Arab


Spitbank Fort Hotel, Portsmouth (Storbritannien)

Spitbank Fort Hotel är ett spännande hotell beläget i en sjöfästning. Här bodde under flera år hundratals soldater som vaktade öppningen till Portsmouth. Hotellet har nio sviter, tre barer och tre restauranger som endast är tillgängliga för exklusiv användning, särskilda event, privata fester, bröllopsmottagningar, musikvideor och företag. Det är enbart möjligt att nå hotellet via båt.

Mer info hittar du på Spitbank.

Foto: Sian Abrahams


The Manta Resort, Pemba (Tanzania)

The Manta Resort är ett hotell - under vatten! Här ligger du i sängen och fascineras av det turkosa havet och vackra fiskarna som simmar förbi utanför fönstret. Hotellsviten består av tre våningar, ett tak med lounge, en våning vid havsnivå med vardagsrum och badrum samt en våning under vatten där sovrummet ligger beläget. Intressant att veta är att hotellet är av svensk konstruktion!

Är det här något för dig? Besök The Manta Resort

Copyright: Genberg Underwater Art, Foto: Jesper Anhede


Free Spirit Spheres, Parksville (Kanada)

Free Spirit Spheres är ett hotell där tre stycken sfäriska, svävande trähus spänts upp i Kanadas skogar. Eve, Evryn och Melody är namnen på de runda trähusen som rymmer från en till två personer. Här bor man närmare naturen, gungandes i takt med vinden och träden.

Besök Free Spirit Spheres för mer information!

Foto: Tom Chudleigh


V8 Hotel, Stuttgart (Tyskland)

Gillar du bilar är V8 Hotel stället för dig! Hotellet har fullt fokus på bilmärken och här sover man i Mercedes, Morris Minor, Cadillac och Volkswagen. Varje rum är varsamt utformat med varsitt tema som till exempel, drive in-bio, racing eller V8-camping.

Önskar du boka ett rum på detta fartfyllda hotell? Besök V8 Hotel!

Foto: Robert Basic


Hippo Point Wildlife Santuary, Naivasha (Kenya) Hippo Point Wildlife Sanctuary är ett hotell i ett utsiktstorn beläget på Kenyas vackra marker. Här kommer man nära Afrikas vilda djur samtidigt som man får en lyxig hotellvistelse. Byggnaden sträcker sig 40 meter upp i luften och består av fyra dubbel- och ett enkelrum. Högst upp i tornet får man en 360 graders utsikt över omgivningen.

Är vilda djur och härlig natur din grej? Besök då Hippo Point.


Costa Verde, Quepos (Costa Rica)

Costa Verde är ett flygplan som omvandlats till ett lyxigt hotell. I Costa Ricas djungel har ett Boeing 727 från 1965 ställts upp för att skapa ett av de mest häpnadsväckande hotellen på klotet - inifrån känns det som att man befinner sig i luften! Från flygplanets fönster och den tillbyggda verandan har man en otrolig utsikt över havet.

Bo i ett flygplan? Javisst! Här bokar du: Costa Verde

Bildkälla Costa Verde


Sala Silvergruva Underjordisk Svit, Sala (Sverige)

Den underjordiska sviten i Sala Silvergruva är det lägst belägna hotellrummet i världen. Här sover man sött hela 155 meter under markytan! Sviten är uppvärmd till 18 grader Celsius, till skillnad från resten av gruvan som endast är 2 grader kall. Så här långt under marken fungerar inte mobiltelefoner utan gäster får använda radio för att ta kontakt med personer ovan jord.

För att boka världens lägst belägna hotellrum se Sala Silvergruva.

Foto: Pappilabild

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten