Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Få betalt för att resa till en paradisö!

Publicerat 2017-02-14 13:15

De Amerikanska Jungfruöarna såldes till USA år 1917. Nu firas 100-årsjubileum och besökare kan få betalt för att besöka öriket.

Varje år besöks de Amerikanska Jungfruöarna (United States Virgin Islands) av mer än två miljoner turister och näringen är örikets mest betydande inkomstkälla. Under 2017 har man valt att ge turisterna något fint i gengäld. Öriket består av tre öar - St. John, St. Croix och St. Thomas.

Ursprungligen beboddes öarna av karib-, ciboney- och arawakfolken, men sedan Columbus upptäckte öarna på sin andra resa 1493 har de styrts av europeiska makter, som Storbritannien, Nederländerna, Spanien, Frankrike och Danmark. Landskapet varierar mellan öarna men gemensamt är att de har sagolika stränder, underbart klimat och ett typiskt karibiskt lugn.

Om du besöker någon av dessa tre innan oktober får du 300 dollar (ca 2700 kronor) att spendera på din semester. Villkoret är att de används till att utforska områdets kultur och vackra natur samt att du stannar på öarna i minst 3 nätter. Från Köpenhamn går bekväma direktflyg och resan tar ungefär 9 timmar.

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten